Παρατηρητήριο Πολιτών για την Αειφόρο Ανάπτυξη ...

... Ανάπτυξη που μόνο ο ενημερωμένος, ενεργός Πολίτης μπορεί να διεκδικήσει και να πετύχει !







Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

ΑΣΑ Ερμιονίδας - Δεματοποιητής Κρανιδίου: Σύσκεψη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Δελτίο Τύπου
28.01.13


Σύσκεψη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με θέμα :
«Ο Δεματοποιητής Κρανιδίου – Η διαχείριση ΑΣΑ Ερμιονίδας»


Πραγματοποιήθηκε, την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013, σύσκεψη που συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη, μετά από πρόταση του Παρατηρητηρίου Πολιτών για την Αειφόρο Ανάπτυξη (CISD), για το κρίσιμο ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτων στο Δήμο Ερμιονίδας, καθώς και για την άμεση αντιμετώπιση σοβαρών περιβαλλοντικών ζητημάτων που προκύπτουν από την μη ορθή λειτουργία του Δεματοποιητή Κρανιδίου.

Η σύσκεψη, στην οποία είχαν προσκληθεί ο Δήμος Ερμιονίδας, ο ΦΟΔΣΑ, φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών και το CISD, είχε σκοπό την λήψη μιας κοινής, ρεαλιστικής και εφικτής απόφασης για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση του προβλήματος με δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα ενεργειών από κάθε εμπλεκόμενο.

Στην πρόσκληση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου ανταποκρίθηκαν το CISD, η Παρέμβαση Πολιτών Ερμιονίδας (ΠΑΠΟΕΡ), η Ομάδα Πολιτών Φούρνων-Διδύμων και ο τ. Δήμαρχος Κρανιδίου κ. Δημήτρης Σφυρής.

Στις εργασίες της σύσκεψης, στην οποία προήδρευσε ο ίδιος ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, συνέβαλαν με τις τοποθετήσεις τους ο Αντιπεριφερειάρχης Απασχόλησης-Παιδείας-Υγείας κ. Ανδρέας Πουλάς, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Λάμπρος Μπούκλης και ο Σύμβουλος της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τα απορρίμματα κ. Βαγγέλης Μιχαλόπουλος .

Μετά από ενδελεχή ανάλυση των παραμέτρων και των εν δυνάμει ενεργειών που είναι δυνατό να εφαρμοσθούν, αποφασίστηκε ομόφωνα η άμεση και συστηματική προώθηση της επίλυσης του προβλήματος με τη συμμετοχή όλων των παρισταμένων κατά το εύρος των δυνατοτήτων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου