Παρατηρητήριο Πολιτών για την Αειφόρο Ανάπτυξη ...

... Ανάπτυξη που μόνο ο ενημερωμένος, ενεργός Πολίτης μπορεί να διεκδικήσει και να πετύχει !







Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

ΑΣΑ Ερμιονίδας: Υποβολή Δεσμευτικού Πλαισίου Ενεργειών

http://www.econews.gr/2013/02/19/cisd-kranidi-protaseis-96178/



Το Παρατηρητήριο Πολιτών για την Αειφόρο Ανάπτυξη (CISD) ενημερώνει ότι σε συνέχεια ευρείας σύσκεψης (28.01.2013) που συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, είχε δεσμευθεί για την παρουσίαση ολοκληρωμένουΔεσμευτικού Πλαισίου Ενεργειών (ΔΠΕ), σε συνεργασία με τους συμπαριστάμενους: Παρέμβαση Πολιτών Ερμιονίδας (ΠΑΠΟΕΡ), Ομάδα Πολιτών Φούρνων-Διδύμων και τον τ. Δήμαρχο Κρανιδίου κ. Δημήτρη Σφυρή.

Η στενή συνεργασία των παραπάνω παρήγαγε το σχετικό ΔΠΕ, που καταρχήν επρόκειτο να υποβληθεί την 11η Φεβρουαρίου 2013.


Ωστόσο, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στους όγκους των αποθηκευμένων στην περιοχή του Δεματοποιητή χύδην απορριμμάτων υποχρέωσε το Παρατηρητήριο να παρακολουθήσει τις εξελίξεις και να αναγνωρίσει τα παράγωγα προβλήματα, ώστε να επικαιροποιηθεί το ΔΠΕ, που υποβλήθηκε χθες 18.02.2013.

• Η εκδήλωση της πυρκαγιάς ήταν αναμενόμενη, λόγω της μακρόχρονης συσσώρευσης μεγάλων όγκων χύδην απορριμμάτων εν είδη άτυπου ΧΑΔΑ
• Η διαχείριση της κατάσβεσης της πυρκαγιάς, με τις οδηγίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, υπήρξε η δέουσα (κάλυψη της περιοχής εκδήλωσης με χώμα), με αποτέλεσμα ωστόσο την δημιουργία προϊόντος που είναι δύσκολο να τύχει τεχνικά κατάλληλης και σύννομης διαχείρισης.
• Οι περαιτέρω χειρισμοί και πρώτες αποφάσεις των εμπλεκομένων πλευρών της Αυτοδιοίκησης, δεν βασίζονταν σε σοβαρό επιχειρησιακό σχέδιο, πράγμα που αποδεικνύει και η αναίρεσή τους από τον καθ’ ύλη αρμόδιο της Περιφέρειας (σύμφωνα με τα αναφερόμενα στα τοπικά ΜΜΕ).
• Μέχρι στιγμής οριστικό σχέδιο αποτελεσματικής διαχείρισης της κρίσης δεν έχει ανακοινωθεί, ενώ το περιβάλλον συνεχίζει να επιβαρύνεται, η λειτουργία του άτυπου «ΧΑΔΑ» στην περιοχή του Δεματοποιητή δεν είναι δυνατή και οι κάτοικοι της Ερμιονίδας αντιμετωπίζουν το πρόβλημα συσσώρευσης απορριμμάτων με κίνδυνο της Δημόσιας Υγείας.


Για τους λόγους αυτούς το CISD υπέβαλε προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου, χθες Δευτέρα, 18.02.2013, επικαιροποιημένο Σχέδιο Δεσμευτικού Πλαισίου Ενεργειών, το οποίο ζητάμε να τεθεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στηρίζοντας κάθε σχετική της ενέργεια.
Το CISD ζητά από την Περιφέρεια να συμβάλλει στην προώθηση της εφαρμογής του, με την σύμφωνη γνώμη των αρμόδιων υπηρεσιών, εξαντλώντας κάθε μορφής δυνατότητες που της παρέχει ο νόμος.
Τέλος, ενημερώνει ότι προτίθεται να αναδείξει το σύνολο του προβλήματος και των γενεσιουργών αιτίων και παραμέτρων του, αξιοποιώντας όλες διαδικασίες που μας παρέχει ο νόμος.

ΕΔΩ: ΤΟ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΤΗ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ

http://issuu.com/cisdissuu/docs/130218_-__________________________________________?mode=window&viewMode=doublePage

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου